Verzwaard slaapmasker

verzwaard slaapmasker

Verzwaarde slaapmaskers zijn de nieuwste hype, een verzwaard slaapmasker is een kruising tussen een slaapmasker en een verzwaringsdeken.

Verzwaard slaapmasker ervaringen

De primaire functie van een verzwaard slaapmasker is het blokkeren van licht, maar door het gewicht worden er daarnaast nog enkele andere voordelen aan toegewezen. Een verzwaard slaapmasker is – net als een verzwaringsdeken – gebaseerd op het idee van diepe drukpunt simulatie. Drukpunt simulatie helpt je te ontspannen, dit zorgt vervolgens voor een diepere slaap, meer energie en verbeterde focus en concentratie. Ook zorgt het voor stressverlichting.

Ook geven gebruikers aan sneller in slaap te vallen, minder last te hebben van hoofdpijn en migraine. In de meeste verzwaarde slaapmaskers zit een koelelement die je eruit kunt halen en in de vriezer kunt leggen. Bij hoofdpijn of migraine stop je het koelelement weer in het masker. Niet bij iedereen is de migraine in z’n geheel weg, maar het zorgt wel voor verlichting.

Slaapmasker zacht

Bij een verzwaard slaapmasker is het nog belangrijker dan de stof zacht is dan bij een ‘normaal’ slaapmasker, de stof drukt natuurlijk een beetje op je gezicht en dan is het wel zo prettig dat de stof fijn aanvoelt.

Oog slaapmasker

Alle slaapmaskers bedekken de ogen, verzwaarde slaapmaskers zijn vaak nog iets groter. Geen enkel straaltje licht zal je ogen bereiken, ook voelt een iets groter slaapmasker prettiger aan wanneer deze iets zwaarder is of wanneer je het koel- dan wel warmte element hebt toegevoegd.

Slaapmasker nl

Diverse aanbieders van verzwaringsdekens in Nederland hebben verzwaarde slaapmaskers toegevoegd aan het assortiment. Dit geldt onder andere voor Simply Cosy, Sleepy en Polar Night.

Verzwaard slaapmasker Novano

Een van de meest populaire verzwaarde slaapmaskers is van het merk Novano, het slaapmasker is 270 gram en is gemaakt van bamboe en fleece. Heerlijk zacht dus! Het masker heeft een verstelbare band waardoor het geschikt is voor iedereen. Ook sluit het masker goed aan.

Verzwaard slaapmasker EAZ

Het slaapmasker van EAZ is met 440 gram iets zwaarder. Het masker is gemaakt van 100% polyester. Als je nog niet bekend bent met een slaapmasker met gewicht dan raden wij aan eerst een iets lichtere, zoals die van Novano uit te proberen.

You Might Also Like