Diep slapen

diep slapen

Hoe doe je dat? Al m’n hele leven slaap ik licht, van elk zuchtje en kraakje word ik wakker. Ondanks dit houd ik van slapen, het liefst lig ik voor tienen in bed en kom ik er na 7en uit. Een goede 9 uur, sign me up. Dat ik zoveel slaap nodig heb heeft deels te maken met het feit dat ik niet diep slaap.

Weinig diepe slaap oorzaak

Deel is het genetisch, sommige mensen slapen simpelweg dieper dan anderen. Daarnaast zijn er ook heel veel factoren die invloed hebben op hoe diep je slaapt, onder andere: stress en spanning, instabiele bloedsuikerspiegel, te weinig daglicht, alcohol en cafeïne,

Diep slapen tips

​​Door de jaren heen heb ik van alles geprobeerd om dieper te slapen. Mijn tips – succesvolle en minder succesvolle – deel ik graag met je.

Avondritueel

Een veelgehoorde tip: zorg dat je een avondritueel hebt. Mijn ritueel was: telefoon op vliegtuigstand en onder het genot van een beker warme melk nog even een boek of tijdschrift lezen. Ik werd er rustiger van, zeker. Maar dieper slapen, nee hoor.

Verduisterende gordijnen

Verduisterende gordijnen hebben absoluut geholpen om dieper te slapen. In een donkere ruimte slaap je niet alleen beter maar ook dieper. Als ik in een andere ruimte slaap waar geen verduisterende gordijnen hangen merk ik dat direct.

Om toch een beetje oké te slapen zorg ik dat ik altijd een oogmasker meeneem op vakantie. Niet zo prettig als verduisterende gordijnen maar beter iets dan niet.

Deep sleep pillow spray

Ook dit heb ik geprobeerd: deep sleep pillow spray. De lavendel ruikt heerlijk maar ik ging er zeker niet dieper of beter van slapen. Ik heb de spray van het merk this works geprobeerd, deze spray je op je kussen. Over de pillow spray van Proven Concept heb ik wel goede verhalen gehoord, misschien dat ik die toch nog een keer een kans ga geven.

Oordopjes

Op het moment dat je slaap wordt verstoord door geluiden wordt het lastiger om in de REM slaap te komen. Ik slaap daarom altijd met oordopjes in. Ik vind wasbolletjes het fijnst omdat je die naar je oor kunt kneden, maar in principe kun je natuurlijk alle oordoppen gebruiken.

Verzwaringsdeken

Last but not least, een verzwaringsdeken. Ik was eerst sceptisch maar een verzwaringsdeken heeft mij zeker geholpen dieper te slapen. Ik denk dat het voornamelijk komt omdat ik me veilig voel onder een verzwaringsdeken, hierdoor kan ik me beter ontspannen wat weer een positieve invloed heeft op mijn slaap. Ik heb zelf onderstaande verzwaringsdeken van Calmzy, maar ook hier geldt: het maakt niet zoveel uit. Net wat jij mooi en prettig vindt.

You Might Also Like