Verzwaringsdeken maken

verzwaringsdeken maken

Het maken van een verzwaringsdeken is een project dat zowel leuk als uitdagend kan zijn. Een heerlijk herfst / winterproject al zeggen we zelf. Het maken van een verzwaringsdeken geeft je de mogelijkheid om een uniek product te maken dat perfect aan jouw specifieke behoeften voldoet. Hieronder vind je stap voor stap instructies voor het maken van een verzwaringsdeken.

Stap 1: Kies een stof

Kies een stof die zacht en comfortabel aanvoelt, en die bovendien geschikt is voor het wassen in de machine. Flanel, katoen, linnen of een synthetische stof zijn allemaal geschikte keuzes.

Persoonlijk geven wij de voorkeur aan een natuurlijke stof zoals katoen of linnen vanwege de kwaliteit en luxe uitstraling.

Stap 2: Bepaal de maat van de verzwaringsdeken

Bepaal hoe groot je verzwaringsdeken moet zijn, en houd er rekening mee dat je waarschijnlijk meerdere lagen stof nodig hebt. Slaap je naast je partner in een tweepersoonsbed? Dan nog kan het een idee zijn om een eenpersoons verzwaringsdeken te maken wanneer je partner liever niet onder een verzwaringsdeken slaapt.

Stap 3: Koop de benodigde de materialen

Koop de benodigde materialen, zoals stof, draad, een naaimachine, en het gewicht. Om de verzwaringsdeken te vullen zijn er diverse opties, waaronder: zand, kleine kiezels, glaskorrels of speciale verzwaringskorrels.

Stap 4: Verdeel de verzwaringskorrels

Een van de belangrijkste zaken waar rekening mee gehouden dient te worden bij het maken van een verzwaringsdeken is het creëren van zogenaamde kleinere zakjes / vakjes. De gehele deken dient uit losse vakken te bestaan waarbij je ieder vakje vult met de verzwaringskorrels. Op deze manier komt het gewicht niet aan een kant terecht maar houd je het gelijk verdeeld over de gehele deken.

Ter illustratie, eigenlijk maak je een soort van ‘patchwork deken’ zoals hieronder met allerlei verschillende vakken. Het enige verschil met een patchwork deken is dat je de vakken vult met gewicht.

verzwaringsdeken zelf maken

Je kunt ervoor kiezen de zakjes direct te vullen of zakjes in zakjes te naaien. Zorg ervoor dat elk zakje evenveel gewicht bevat. Dus reken van te voren uit hoe zwaar de verzwaringsdeken dient te worden en hoeveel vakjes je gaat maken. Stel je kiest voor een verzwaringsdeken van 8kg en maakt 40 vakken dan heb je dus 20 vakken dan heb je dus 200 gram per vak.

Stap 5: Naai de lagen stof aan elkaar

Leg de lagen stof op elkaar en zet ze vast met spelden. Naai de lagen stof vervolgens aan elkaar met de naaimachine, en laat een kleine opening vrij om de verzwaringskorrels toe te voegen mits je dit nog niet hebt gedaan.

Stap 6: Voeg de verzwaringskorrels toe

Voeg de verzwaringskorrels toe aan de deken en verdeel ze gelijkmatig. Naai de opening dicht.

Stap 7: Probeer de verzwaringsdeken uit

Was de verzwaringsdeken en laat hem drogen, en probeer hem vervolgens uit om te zien of hij het gewicht geeft dat je wenst. Als je meer gewicht nodig heeft, kun je altijd meer verzwaringskorrels toevoegen.

We wensen je heel veel succes en plezier met het maken van een verzwaringsdeken!

You Might Also Like