Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

Hoe gebruik je een verzwaringsdeken?

Een verzwaringsdeken wordt op dezelfde manier gebruikt als elke andere deken. Er is dan ook geen goede of foute manier om een verzwaringsdeken te gebruiken.

De meeste mensen kiezen ervoor om de deken ‘s nachts te gebruiken, je kunt je huidige dekbed vervangen door de verzwaringsdeken of je gebruikt ze allebei. Je kunt de deken zowel op als onder je normale dekbed leggen. Net wat jij prettig vindt!

Net als bij gewone dekens is het fijn als de deken je hele lichaam bedekt, op deze manier zorgt de deken voor volledige ontspanning. Omdat het net iets anders voelt om onder een verzwaarde deken te slapen vinden sommige nieuwe gebruikers het prettig om de deken de eerste dagen alleen op de voeten te leggen. En wanneer zij hier aan gewend zijn uit te breiden naar het hele lichaam.

Verzwaringsdeken zijslaper

Slapen met een verzwaringsdeken kan vele voordelen bieden, ongeacht in welke houding je het liefst slaapt. Als je een zijslaper bent, overweeg dan om er een aan de lichtere kant te kopen, omdat het gewicht niet zo gelijkmatig verdeeld zal zijn dan wanneer je op je rug of buik zou slapen.

Voor het beste resultaat gebruik je de deken consequent, maak het een vast onderdeel van je (slaap)routine.

Kun je de hele nacht een verzwaarde deken gebruiken?

Je kunt de hele nacht een verzwaringsdeken gebruiken, dat is wat de meeste mensen doen aangezien je hopelijk de hele nacht doorslaapt. Maar het kan ook zo zijn dat je ‘s nachts wakker wordt en liever zonder de verzwaarde deken verder slaapt. Probeer het uit en kijk wat voor jou werkt, wat jij het meest comfortabel vindt.

You Might Also Like