Wat doet een verzwaringsdeken?

Wat doet een verzwaringsdeken

Verzwaringsdekens zijn geïnspireerd op een therapeutische techniek die diepe druk stimulatie wordt genoemd en die stevige, gecontroleerde druk gebruikt om een ​​gevoel van kalmte op te wekken. Het gebruik van een verzwaringsdeken kan diverse voordelen hebben voor de slaap en andere ‘klachten’ welke wij hieronder bespreken.

Verzwaringsdeken ervaringen

Er wordt wel eens gezegd dat verzwaringsdekens op eenzelfde manier werken als een inbakerdoek voor babies, welke ervoor zorgt dat pasgeborenen zich geborgen en veilig voelen. Veel mensen slapen sneller in wanneer zij onder een verzwaringsdeken slapen versus onder een normale deken.

Vermindert stress en angst

Een verzwaringsdeken kan helpen bij verminderen van stress en angst. Omdat stress en angst vaak hand in hand gaan met een verstoorde nachtrust, kan een verzwaringsdeken uitkomst bieden voor mensen die last hebben van stress en / of angst.

Verbetert de slaapkwaliteit

Zoals hierboven al kort aangestipt simuleren verzwaringsdekens het gevoel van diepe druk stimulatie, deze stimulatie wordt in verband gebracht met het verhogen van het stemmingsverhogend hormoon serotonine en verlagen van het stresshormoon cortisol). Ook wordt het in verband gebracht met het verhogen van melatonine, het hormoon wat helpt om in slaap te komen.

Kalmeert het zenuwstelsel

Een overactief zenuwstelsel kan leiden tot angst, hyperactiviteit, snelle hartslag en kortademigheid, allen niet bevorderlijk voor de slaap. Door een gelijkmatige hoeveelheid gewicht en druk over het lichaam te verdelen, kunnen verzwaringsdekens de vecht-of-vluchtreactie kalmeren en het ontspannende parasympathische zenuwstelsel activeren ter voorbereiding op de slaap.

You Might Also Like