Verzwaringsknuffel kopen: waar moet je aan denken?

verzwaringsknuffel kopen

Net als een verzwaringsdeken en verzwaard slaapmasker is een verzwaringsknuffel ontworpen om mensen die last hebben van ADHD, angst of stress te kalmeren en te troosten, waardoor ze makkelijker en beter kunnen rusten en ontspannen.

Verzwaringsdekens en verzwaringsknuffels kalmeren het zenuwstelsel door de zogenaamde deep pressure stimulation, in het Nederlands: diepe druk stimulatie. Hoewel je bij een verzwaringsknuffel misschien direct aan kinderen moet denken zijn ze net zo geschikt voor volwassenen. Of je nu knuffelt met een verzwaringsdeken of verzwaringsknuffel, het kan direct zorgen voor verlichting en rust tijdens een drukke dag, aan het einde van de dag of net voor het slapen gaan.

De fijnste verzwaringsknuffels zijn net als gewone knuffels lekker zacht en goed knuffelbaar. Ze moeten natuurlijk prettig aanvoelen en gemakkelijk vast te houden zijn. Verzwaringsknuffels hebben dan ook niet zelfden wat langere ‘armen’ en ‘benen’ dan gewone knuffels om het vasthouden te vergemakkelijken.

Verzwaringsknuffel kopen

Bij de aanschaf van een verzwaarde knuffel is het dus slim om te letten op de grootte, het gewicht en het materiaal waarvan de knuffel is gemaakt. Hierbij is het vooral van belang om er een te kiezen die past bij jou. De ene persoon houdt meer van pluche, terwijl de ander het fijner vind om een knuffel van ribstof vast te houden. Ook qua grootte verschillen de voorkeuren nogal, gelukkig wordt het assortiment verzwaringsknuffels steeds verder uitgebreid en is er voor ieder wat wils.

Wat betreft gewicht is het verstandig om rekening te houden met het gewicht van de gebruiker, zeker als de knuffel voor je kindje is is dit van belang. De meeste verzwaringsknuffels wegen tussen de 750gram en 2kg. Zorg ervoor dat de knuffel niet te licht en niet te zwaar is. Je kindje moet de knuffel zelf kunnen tillen, maar het verschil tussen een normale knuffel moet wel merkbaar zijn anders mis je het effect van de diepe druk stimulatie.

Als laatste, als de knuffel voor je kind is dan is het ook handig om een knuffel te kiezen die (deels) machine wasbaar is of een knuffel met een afneembare hoes zoals veel verzwaringsdekens ook hebben. Op deze manier kan je het langst genieten van de verzwaringsknuffel.

Lees ook: Onze 5 favoriete verzwaringsknuffels.

You Might Also Like