5 redenen waarom mensen een verzwaringsdeken gebruiken

waarom verzwaringsdeken

Er zijn meerderen redenen waarom mensen een verzwaringsdeken gebruiken, vandaag delen wij er vijf.

Vermindering van angst en stress

Een van de belangrijkste redenen waarom mensen verzwaringsdekens gebruiken, is om angst- en stressniveaus te verminderen. De diepe drukstimulatie die o.a. Calmzy verzwaringsdekens bieden, kan helpen om het zenuwstelsel te kalmeren en de productie van neurotransmitters zoals serotonine en dopamine te bevorderen, die gevoelens van ontspanning en welzijn bevorderen.

Verbetering van de slaapkwaliteit

Voor mensen die moeite hebben met in slaap vallen of doorslapen, kan een verzwaringsdeken helpen om een diepere en meer rustgevende slaap te bevorderen. De druk die door de deken wordt uitgeoefend, kan helpen om het lichaam te ontspannen en de slaapcycli te reguleren, wat resulteert in een betere algehele slaapkwaliteit.

Verlichting van sensorische prikkelbaarheid

Voor mensen met sensorische verwerkingsstoornissen, autismespectrumstoornis (ASS) of andere aandoeningen die gepaard gaan met overgevoeligheid voor zintuiglijke prikkels, kan een verzwaringsdeken helpen om het gevoel van overstimulatie te verminderen en een gevoel van veiligheid en geborgenheid te bieden.

Kalmerende effecten bij ADHD en ADD

Sommige mensen met ADHD en/of ADD ervaren een vermindering van rusteloosheid en verbetering van de concentratie door een gevoel van rust en stabiliteit met behulp van een verzwaringsdeken.

Ondersteuning bij slaap- en stemmingsstoornissen

Mensen met slaapstoornissen zoals slapeloosheid of slaapapneu, evenals diegenen die lijden aan stemmingsstoornissen zoals depressie of bipolaire stoornis, kunnen baat hebben bij het gebruik van verzwaringsdekens om symptomen te verlichten en de algehele welzijn te verbeteren.

De effectiviteit van verzwaringsdekens variëren van persoon tot persoon, het is daarom aan te raden om het ‘gewoon’ te proberen. Baat het niet dan schaadt het niet..

You Might Also Like