Verzwaringsdeken peuter

verzwaringsdeken peuter

Ben jij op zoek naar een verzwaringsdeken voor je peuter? Verzwaringsdekens kunnen gebruikt worden bij kinderen vanaf 2 jaar, voor die tijd is een kind nog niet sterk genoeg om de deken van zich af te duwen.

Tip: Voor je je kind alleen laat slapen met een verzwaringsdeken, test of hij / zij de deken zonder hulp van zich af kan halen.

Er bestaat een alternatief voor een verzwaringsdeken voor baby’s, in de vorm van een verzwaarde slaapzak. Deze slaapzak is tussen de 1kg en 3kg.

Verzwaringsdeken kind 2 jaar

Een kind van 2 jaar is gemiddeld zo’n 14kg. De verzwaringsdeken zou dan tussen de 8 en 12% van het gewicht mogen zijn wat neer komt op 1kg en 1.5kg. De verzwaringsdeken hieronder is dan een goede optie.

Ook als is een kind van 2 jaar in principe oud genoeg om onder een verzwaringsdeken te slapen. Het kan zijn dat je je hier niet prettig bij voelt. In dat geval komt je kind net wel of net niet in aanmerking voor een verzwaarde slaapzak van 3kg. Deze is geschikt voor kinderen met een gewicht tussen de 18 en 25kg.

Als je kind nog iets kleiner en niet te lang is dan bestaat er ook nog de verzwaarde baby-slaapzak.

Verzwaringsdeken kind 3kg

Een verzwaringsdeken van 3kg is geschikt voor kinderen tussen de 25 en 37.5kg. Als je kind aan de lichtere kant is, kies dan liever voor een minder zwaar exemplaar. En ook hier geldt, test van te voren of je kind de deken gemakkelijk van zich af kan duwen.

Verzwaringsdeken kind ADHD

In 9 van de 10 gevallen schaffen ouders een verzwaringsdeken aan voor hun kind omdat hun kind gediagnosticeerd is met ADHD. Verzwaringsdekens helpen zowel volwassenen als kinderen te kalmeren wat vervolgens bijdraagt aan een verbeterde nachtrust.

You Might Also Like