Calmzy verzwaringsdeken

calmzy verzwaringsdeken

Calmzy is niet opgericht door iemand die simpelweg een commerciële kans zag in het ontwikkelen en verkopen van verzwaringsdekens maar door iemand die zelf moeite had met slapen. Waarschijnlijk net zoals jij. De oprichter van Calmzy, genaamd Jurgen, geeft aan dat ‘slapen een dingetje was’, dat hij het lastig vond om rustig te worden in zijn hoofd en dat dit vooral in de avond tot uiting kwam.

Wat is het?

Een verzwaringsdeken is eigenlijk niets anders dan een deken met extra gewicht. Dat geldt ook voor de premium verzwaringsdekens van Calmzy. Een verzwaringsdeken geeft je het gevoel alsof je geknuffeld wordt een gevoel van ontspanning geeft.

Calmzy verzwaringsdeken

Calmzy is een van de weinige merken die ook verzwaringsdekens voor kinderen verkoopt. Maar eerst gaan we het hebben over de opties voor volwassenen. Calmzy had in het verleden slechts enkele opties, maar inmiddels is het assortiment flink uitgebreid. Voor volwassenen bieden zij dekens aan van 6kg, 7kg, 8kg, 9kg en 10kg. Voor ieder wat wils dus.

Calmzy verzwaringsdeken 6 kg

Dit betekent dat een verzwaringsdeken tussen de 6kg en 9kg geschikt is voor iemand die +/- 75kg weegt. Wij raden altijd aan liever een zwaardere dan een lichtere variant te kiezen.

Ben jij benieuwd naar de andere producten van Calmzy? Klik dan hier.

Calmzy verzwaringsdeken 8kg

Calmzy verzwaringsdeken kind

Als je een verzwaringsdeken Calmzy voor je kind wil aanschaffen dan dien je – net als bij volwassenen – rekening te houden met het lichaamsgewicht van je kind. Hierbij is de vuistregel 10% van het lichaamsgewicht. Zit je te twijfelen tussen een net iets lichtere of net iets zwaardere verzwaringsdeken van Calmzy? Kies dan voor kinderen de iets lichtere en voor volwassenen de iets zwaardere.

Veelgestelde vragen

+ Welk gewicht verzwaringsdeken?

Kies een deken die tussen de 8% en 12% van je lichaamsgewicht is, ben jij +/- tussen de 50kg en 125kg dan is een van de dekens van Calmzy geschikt voor jou. Weet jij niet precies welk gewicht je nodig hebt? Doe dan de volgende berekening:

Stap 1: Je eigen lichaamsgewicht delen door 100 X 8
Stap 2: Je eigen lichaamsgewicht delen door 100 X 12

Stel je bent 75kg:
Stap 1: 75kg / 100 * 8 = 6kg
Stap 2: 75kg / 100 *12 = 9kg

+ Wordt de deken vergoed door de verzekeraar?

Op dit moment is er nog geen zorgverzekeraar die verzwaringsdekens vergoed, wij hopen uiteraard dat hier in de toekomst verandering in komt. Zeker gezien de wetenschappelijke onderbouwing van het nut van verzwaringsdekens.

+ Kun je in de zomer ook onder een verzwarings deken of dekbed slapen?

Ook in de zomer kun je prima onder een verzwaringsdeken slapen. In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet te warm, de vulling van verzwaringsdekens nemen namelijk je lichaamstemperatuur aan en niet de temperatuur van de omgeving.

+ Kan een verzwaringsdeken helpen bij stress?

Ja, juist! De dekens worden vaak ingezet bij mensen met stress of angstgevoelens, een verzwaarde deken werkt therapeutisch omdat het het gevoel van een knuffel nabootst. Het gevoel van een knuffel zorgt ervoor dat het stofje oxytocine vrij komt wat stress verlagend werkt.

+ Welke afmeting (cm) heb ik nodig?

Alle dekens van Calmzy zijn 150x200cm, daar zit geen variatie in.

Materiaal Calmzy 

De Calmzy verzwaringsdeken is van katoen en gevuld met hele kleine glazen korreltjes, deze korreltjes zijn hypoallergeen en niet giftig. Je kunt ze vergelijken met zeer fijn zand. Om ervoor te zorgen dat niet alle korreltjes een kant op glijden is de deken in vakken opgedeeld. De korreltjes zorgen uiteraard voor het gewicht van de verzwaringsdeken.

Verzwaringsdeken hoes

Let even goed op als je een verzwaringsdeken van Calmzy koopt, zij verkopen namelijk verzwaringsdekens met en zonder hoezen. Zij noemen dit een duvet cover.

Slaaptekort

Voordat Jurgen voor het eerst iets las over verzwaringsdekens heeft hij van alles geprobeerd. Van therapieën, trainingen en mindfulness tot medicijnen. Dit alles hielp niet (voldoende) en dat is de reden dat hij Calmzy heeft opgericht.

Slaaptherapie

Wanneer we het over slaaptherapie hebben dan hebben we het vaak over cognitieve gedragstherapie. Als je wanhopig probeert te slapen, nacht na nacht dan is het heel erg verleidelijk om een slaappil of andere slaapmedicatie te nemen. Helaas weten wij uit ervaring dat slaapmedicatie het onderliggende probleem niet gaat verhelpen. Het gevolg is dat je afhankelijk wordt van slaapmedicatie. Ook is het niet ondenkbaar dat je slaapprobleem op lange termijn juist erger wordt door het voortdurende gebruik van slaapmedicatie. Slaapspecialisten en experts raden aan om naast het zo nu en dan gebruiken van slaapmedicatie ook een gezonde levensstijl aan te houden en eventueel slaaptherapie.

Cognitieve gedragstherapie kan helpen doordat het je helpt je gedrag te veranderen voor het slapengaan, denk hierbij aan vaste routines, rust en regelmaat. Maar ook je denk gedrag, niet zelden worden slaapproblemen veroorzaakt door mentale gezondheidsproblemen. 

Slaapmedicatie

Zoals hierboven al kort behandelt, het is niet verstandig om dagelijks slaapmedicatie te gebruiken. Dit kan er namelijk voor zorgen dat je verslaafd raakt maar ook het onderliggende probleem wordt niet opgelost. Slaapmedicatie werkt het best wanneer deze af en toe wordt gebruikt.

Slaaptraining

Slaaptraining klinkt net iets liefelijker dan slaaptherapie- en medicatie. De afgelopen jaren is slaaptraining vooral bekend geworden doordat ouders van 4-6 maanden oude baby’s slaap trainings methoden toepassen. Echter kan het ook volwassenen helpen met slapen. Waar vooral op gehamerd wordt tijdens slaaptraining is vaste bed- en wektijden. Niet alleen doordeweeks maar 7 dagen lang, ongeacht of je een goede of slechte nacht hebt gehad. Ongeacht hoe moe je je voelt. 

Mindfulness

Als jij last hebt van slaapproblemen dan heb je vast al eens slaapmeditatie geprobeerd. Door middel van meditatie proberen mensen minder in het hoofd te leven en meer in het nu. Makkelijker gezegd dan gedaan. Maar wel belangrijk, veel mensen met slaapproblemen liggen namelijk te piekeren in bed waardoor in slaap vallen een bijna onmogelijk taak wordt. Slaapmeditaties zijn speciaal gericht op het inslapen en het kalmeren van je gedachten, tijdens een slaapmedicatie probeer je stap voor stap de dag los te laten zodat je geest en lichaam kunnen rusten. 

Onderzoek heeft uitgewezen dat mensen die mediteren voor het slapen gaan sneller in slaap vallen en ook dieper slapen.

Slaap dekens warmte deken therapeutische therapeutisch wassen weighted blanket. Calmzy calmzy verzwaringsdeken calmzy verzwaringsdekens calmzy’s verzwaring deken verzwaringsdeken verzwaringsdeken calmzy verzwaringsdekens.